Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Fossielvrije reclame?

Intitiatiefvoorstel van de PvdD, GroenLinks, PvdA en Volt

Betoog Damian Dassen

19 maart 2024

Voorzitter, dank voor het woord.

Voorzitter, waar willen deze politieke partijen zich mee bemoeien? We leven in een vrij land met een vrije markt en vrije handel. De LPF staat voor economische vrijheid en zullen daarom dit voorstel totaal niet steunen. Dit voorstel zal alweer een klap zijn voor de economie. Reclamebureaus, reisbureaus, lokale ondernemers zoals slagers die hun vlees willen aanbieden, en talloze anderen zullen last hebben van dit voorstel.

Wanneer is deze gekte voorbij? De inspreker maakte net een vergelijking met het verdwijnen van de marketing van de tabaksindustrie.

Voorzitter, er is een verschil tussen de fossiele industrie en de tabaksindustrie. De fossiele sector is essentieel voor onze economie en het bestaan van onze samenleving in tegenstelling tot de tabaksindustrie die een genotsproduct aanbiedt.

Voorzitter, volgens het voorstel zullen de kolen-, olie- en gassector geen reclames meer mogen maken zelfs als het groene reclames zijn. Hoe is dit logisch verklaarbaar? Deze partijen zijn essentiƫle partners in een energie transitie, en met dit voorstel zullen we deze partijen dwars gaan zitten. Zullen reclames van alternatieve brandstoffen, zoals Ammoniak of Waterstof die door bijvoorbeeld Shell aangeboden worden niet een positieve invloed hebben op consumentengedrag?

Dankjewel

Studio 040 2 /03/2024 https://studio040.nl/nieuws/artikel/eindhovense-politiek-twijfelt-over-reclameverbod-op-vliegreizen-en-vlees