Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Intentieovereenkomst vestiging van ASML op BIC Noord

Betoog Rudy Reker

4 juni 2024

Voorzitter, dank u wel,

Wij hebben het vandaag over het 'Raadsvoorstel Intentieovereenkomst vestiging van ASML op BIC Noord'............................

Voorzitter,
Wij leven in een periode dat er veel in onze stad en regio gebeurt. En als Gemeente Eindhoven dien je daar op in te spelen. En laten we eerlijk zijn, dat gaat in deze periode moeilijker dan in de periode dat Philips in deze gemeente haar bedrijf ging vestigen en uitbreiden tot wereldformaat.

ASML is een onderneming die haar ambities en mogelijkheden niet onder stoelen of banken steekt, om wereldwijd marktleider te blijven voor hun producten. Daar moeten wij als gemeente Eindhoven blij mee zijn. Ik mag wel zeggen, heel blij. VZ

Dichter bij huis betekend dat voor onze lokale ondernemers en inwoners van onze stad en regio ook veel, heel veel extra werkgelegenheid. Dat moeten wij hier ook zien te houden.

Voorzitter,
Hoe zouden wij hier reageren als ASML hun productie en kantoren gaat verplaatsen naar andere landen of andere werelddelen? ……..................??? (stilte)

Voorzitter,
Als oud-ondernemer heb ik en wij als fractie begrip voor de expansiedriften van ASML. Een gezonde groei kun je namelijk niet tegenhouden. En dat moeten wij ook niet willen. Kort en goed, wij juichen het als Lijst Pim Fortuyn toe dat ASML en de gemeente Eindhoven tot een intentieovereenkomst zijn gekomen.

Voorzitter,
Elke medaille heeft een keerzijde, zo ook de vestiging van ASML op BIC Noord. Denk hierbij aan de bouw van extra woningen, scholen, dokters, ziekenhuizen, sportgelegenheden, uitbreiding van onze infrastructuur etc. etc.. Maar daar hebben wij de komende jaren de tijd voor. Aken en Keulen zijn ook niet op een dag gebouwd!

Voorzitter,
Wij kunnen, zoals wij hier bijeen zijn, opzien tegen de uitdagingen die op ons af komen. Maar volgens ons is dat de verkeerde gedachte. Eindhoven is een slimme stad met een slim college en een slimme gemeenteraad.

Mijn fractie is van mening dat wij er verstandig aan doen om als gemeente Eindhoven, om binnen de grenzen van onze mogelijkheden en die reiken zeer ver, wellicht bijna oneindig, onze medewerking te verlenen aan de vestiging van ASML op BIC Noord.

Problemen die er op onze stad afkomen kun en moet je bespreken met AMSL. Anderzijds is zoals al is aangetoond, is ASML ook niet te beroerd om in onze stad financieel mee te denken bij verschillende projecten. Denk aan woningen en onze infrastructuur.

Wij als LPF kunnen en zullen met genoegen instemmen met het onderliggende raadsvoorstel.

Dank u wel

ED 05/06/2024 https://www.ed.nl/eindhoven/eindhovense-politiek-vraagt-grotere-offers-van-asml-en-co-voor-historische-uitbreiding-br~a504bab8a/