Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014

Op advies van de kiescommissie zijn de aanwezige leden van de Lijst Pim Fortuyn op donderdag 12 december 2013 tijdens een ledenvergadering unaniem akkoord gegaan met het voorstel van voorgenoemde commissie. Als lijsttrekker is gekozen de huidige fractievoorzitter in de Eindhovense gemeenteraad Rudy Reker, met als running mate op nummer 2 Charles Stroek die in het Eindhovense ook geen onbekende genoemd mag worden. De leden toonden zich bijzonder verheugd te mogen vernemen dat Marco Pastors als oud-wethouder in Rotterdam en nu de huidige lijsttrekken van Leefbaar Rotterdam, als lijstduwer op onze Eindhovense kieslijst wil komen staan. Dit geeft eens en temeer aan dat het gedachtegoed van Pim Fortuyn in deze beide politieke partijen is gewaarborgd. Zo is het maar net! Onderstaand vindt u de kandidaten op volgorde zoals zij op de officiële kieslijst vermeld zullen worden.   1. Rudy Reker, Lijsttrekker Rudy Reker is in 1943 op de Zeelsterstraat in Strijp geboren. Na een auto technische opleiding en een aantal jaren ervaring in verschillende autobedrijven heeft hij in 1971, een garagebedrijf met benzinestation overgenomen. Toen in 1973 de ’oliecrisis’ uitbrak, werd hem duidelijk dat niet hij, maar de politiek voor een groot deel zijn inkomen bepaalde. Daar in 1973 ligt in wezen de basis voor zijn politieke carrière. In 2006 kwam Rudy voor de Lijst Pim Fortuyn als eenmansfractie in de Eindhovense gemeenteraad, waarbij hij inmiddels langs zijn raadswerk als een Ombudsman fungeert voor ondernemers en Eindhovense burgers. Met zijn verleden als zelfstandig ondernemer met zijn unieke servicegerichte aandacht en aanpak, vindt hij dat helemaal niet vreemd. Met name openbare orde, veiligheid en daardoor de leefbaarheid in Eindhovense stadswijken spreken Rudy aan. Maar ook de verloedering en de cultuurverschillen met de daarbij behorende integratieproblematiek, gaat hij verbaal niet uit de weg. Wij als Fortuynisten gebruiken ‘Het Woord als Wapen’, zo sluit Rudy zijn indrukwekkend verhaal af.
2. Charles Stroek, Kandidaat en raadslid sinds 2010 Charles Stroek, geboren in Rotterdam, 63 jaar oud, gehuwd en vader van twee dochters. Sinds 1978 is hij woonachtig in Eindhoven. Na de HBS is hij afgestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten (opleiding publiciteitsvormgeving) in Rotterdam en heeft zich verder gespecialiseerd in marketing en het bank- en effectenbedrijf. Hij heeft in het communicatievak gewerkt bij Vroom & Dreesmann, Holland-Amerika Lijn, Rabobank Nederland en Rabobank Eindhoven-Veldhoven. Voorzitter is hij van de Stg. Edison Jazz & World Awards Eindhoven, vicevoorzitter van het Jeugdcultuurfonds Eindhoven, bestuurslid van het Marcus van Eindhoven Fonds en bestuurslid van Jazz in Lighttown. Een transparante en slagvaardige dialoog realiseren tussen gemeente en burgers/bedrijfsleven is zijn doel. De slechte ervaringen die hij op dit gebied met de gemeente heeft, hebben hem doen besluiten om zich voor de LPF kandidaat te stellen.

3. Tjerk Langman, Kandidaat raadslid en commissielid sinds

Ik ben Tjerk Langman, 31 jaar en samenwonend met mijn vriendin Esther in de wijk Vaartbroek. Sinds 2003 ben ik werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis, nadat ik mijn opleiding MBO/V had afgerond. Eerst heb ik gewerkt in het St. Anna ziekenhuis te Geldrop en sinds augustus 2008 ben ik werkzaam op de spoedeisende hulp in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Het werken als verpleegkundige is in een woord geweldig! Het dagelijks zorg dragen voor ernstig en minder zieke patiënten houd je met beide benen op de grond en doet je steeds weer realiseren waar het echt om draait. Je kunt dik of dun zijn, rijk of arm zonder een goede gezondheid ben je nergens! Sinds enkele jaren ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de politiek. En nu heb ik de stap genomen om zelf actief te participeren in de gemeenteraad. Al lange tijd zie ik dat de veiligheid in de Eindhovense wijken in het gedrang is. Hangjongeren verzieken steeds meer de leefbaarheid in de wijken en de politie en gemeente doen er naar mijn mening te weinig aan om dit op te lossen. Een harde aanpak is gewenst, genoeg is genoeg! En daar wil ik me voor hard maken in de gemeenteraad. Zodat iedere inwoner van Eindhoven weer met een veilig gevoel over straat kan. 4. Mari Nijs, Kandidaat raadslidIk ben Mari Nijs, inmiddels 42 jaar en zelfstandig ondernemer van een Bouwtechnische Buro. Ik woon met mijn vrouw en kinderen met veel plezier in Meerhoven. Vanwege vele misstanden in de maatschappij waarin wij leven, ben ik ruim vier jaar geleden met de Lijst Pim Fortuyn in contact gekomen. In deze periode heb ik geruime tijd als steunraadslid zitting gehad in diverse commissies, zodat ik ook mee kan denken en discussiëren over alle zaken binnen onze gemeentelijke politiek.

5. Tiny Oosterbosch, kandidaat raadslid

 

5. Lilian Reker-Wiebers, Kandidaat raadslid Mijn naam is Lilian Reker, in 1964 onder Nederlandse vlag geboren in het prachtige zonnige land Suriname. Enkele jaren daarna is mijn familie verhuisd naar het buurland Frans-Guyana waar ik viertalig ben opgegroeid. In Saint-Laurent heb ik op de basisschool gezeten en daarna het voortgezet onderwijs gevolgd. In 1982 zijn wij maar Nederland gekomen en heb ik mij moeiteloos aan kunnen passen aan de Nederlandse cultuur. In Haarlem heb ik eerst mijn studie afgemaakt en ben in Amsterdam werkzaam geweest, respectievelijk bij de Bijenkorf en luchthaven Schiphol. Sinds 1994 ben ik woonachtig en werkzaam in het prachtige Brabantse Eindhoven met mijn lieve man en 3 schattige kinderen. Mijn werkzaamheden zijn altijd op sociaal vlak en bij diverse internationale bedrijven geweest. De laatste jaren werk ik in de secretariële- en administratieve sector. Sinds 2006 ben ik voor de Lijst Pim Fortuyn actief in de Eindhovense politiek en hoop dit nog vele jaren te mogen doen. Ik vind dat de Eindhovense gemeenteraad ook iemand nodig heeft, die weet wat integreren is en het belang van alle Eindhovense inwoners vooropstel. Ook ik heb mij aangepast aan de Nederlandse cultuur en wil dan ook een voorbeeld zijn voor vele allochtone vrouwen, zonder mijn Surinaamse afkomst en cultuur te verloochenen.
7. Jean-Mari van de Wiel, Kandidaat raadslid

Geboren in Eindhoven in 1953 in Gestel opgegroeid, getrouwd in 1974 en vanaf 1975 gevestigd in de wijk Heesterakker. Vader van 4 kinderen en we hebben 3 kleinkinderen. Technische opleidingen en commerciele gedaan in verband met mijn eigen bedrijf waarmee ik in 1986 gevestigd ben in de wijken Heesterakker en Vaartbroek. In 2007 zijn we daar mee gestopt en nu werk ik met veel plezier bij de A.N.W.B. Omdat ik gevestigd was in de wijken Vaartbroek en Heesterakker kwam ik in contact met de Wijkraad eerst als achterban lid en vanaf 2006 als wijkraadslid. Ik probeer dan ook bepaalde problemen op te pakken die in mijn gedachte gang liggen en daar ook voor te gaan. Belangrijke dingen vindt ik Leefbaarheid in wijken. Bestrijding criminaliteit en zorgen voor een veilig gevoel en woongenot.Goede plannen maken voor jeugd zodat ze niet in het verkeerde circuit  terecht komen. Daaronder valt mogelijk heden bekijken voor sporten, en andere activiteiten. Jeugdhonken met ruime openingstijden en goede begeleiding. Er is dus nog veel te doen en ik hoop dus daar een goede bijdrage in te kunnen leveren. Als raadslid van de wijkraad of gemeenteraad. Dit is mijn reden om mij bij de LPF kandidaat te stellen en ik hoop dat we een grote partij worden zodat we iets kunnen gaan betekenen voor de gemeenschap zoals Pim het wilde en Rudy het nu uitdraagt.
8. Karel Rensen, Kandidaat raadslid Geboren in Eindhoven op 10 oktober 1947, dus 62 jaar, ongehuwd en woon in het stadsdeel Tonglere. Na de Mulo ben ik gaan werken in de detailhandel in een winkel in het Centrum van Eindhoven. Daar ben ik mij verder gaan specialiseren in de woninginrichting, waarin  ik op dit moment nog werkzaam ben. Ik voel me erg betrokken bij  de stad, daarom ben ik in het verleden o.a. voorzitter geweest van de Consumentenraad van Kenniswijk. Verder ben ik al heel wat jaren  betrokken bij het carnaval in Eindhoven, waarin ik in diverse commisie’s van de Ferderatie Eindhovens Carnaval  zitting heb.  Ik wil  streven naar een veilig en goed ondernemers klimaat voor het MKB, met meer openheid tussen ondernemers en gemeente. Ook culturele evenementen in de stad moeten weer geactiveerd worden zoals  Fiesta del Sol en de Jazz dagen Eindhoven. 
9. Maik Barten, Kandidaat raadslid Mijn naam is Maik Barten, 19 jaar en ik ben in Geldrop geboren. Inmiddels woon ik in Eindhoven. In mijn jeugd stond de kartsport al centraal en dat heeft me op sportief gebied en nu op het hoogste niveau veel succes gebracht. Verder heb ik een eigen transportbedrijf wat ik met veel plezier run. Ik ben me ervan bewust dat ik nog erg jong ben maar ik ben al jaren achter de politieke schermen actief. Politiek heeft me altijd al geboeid en ben ook blij met de kans die de LPF me geeft en grijp deze met beide handen aan. Ik denk dat ik een aanwinst zal zijn voor de Eindhovense gemeenteraad, omdat ik erg gedreven en ambitieus ben. Ik heb verschillende doelen die ik wil bereiken. Eén ervan is de politiek bij de jeugd te laten leven.  Ook wil ik de graai- en dubbelepettencultuur aanpakken. Dit is op gemeentelijk niveau ook erg actueel. Verder ben ook ik de overlast van hangjongeren spuugzat en wil hierin ook graag meedenken aan goede structurele oplossingen. En als laatste punt vind ik dat er harder moet worden opgetreden tegen (straat) criminaliteit zodat we een veiliger Eindhoven krijgen!

 

14. Alex Versteegh, Kandidaat raadslid Mijn naam is Alex Versteegh, ik ben 51 jaar, getrouwd, 2 kinderen en ben woonachtig in Jagershoef. Een geboren en getogen Eindhovenaar en hier in Eindhoven ligt ook mijn hart. Na 32 jaar in de supermarktbranche gewerkt te hebben, werk ik nu alweer 5 jaar in de zorgsector. Zorgen voor mensen vind ik heel belangrijk, niet alleen het werk op zich maar ook een luisterend oor te zijn is voor deze mensen erg belangrijk. Mijn hobby’s zijn PSV voetbal en muziek, maar mijn werk en gezin staan centraal. Rudy Reker heb ik 6 jaar geleden ontmoet en hij heeft mij overtuigd van de kracht van de partij Lijst Pim Fortuyn. Kijk maar recentelijk wat hij heeft gedaan bij de problemen in Blixembosch, waarbij hij zelfs de burgemeester heeft overtuigd dat er meer moest gebeuren. Dat is ook gelukt en nadat de overlast voor de bewoners veel te lang had geduurd, worden er nu wél maatregelen getroffen. Maak onze partij sterk en op naar de 5 zetels.
15. Piet Janssen, Kandidaat raadslid Geboren te Eindhoven in 1943. Ben weduwnaar en woon in de wijk Eckart in Woensel. Na mijn technische opleiding heb ik enkele jaren in de akoestiek gewerkt en vanaf 1969 tot 1998 als beroeps in diverse functies en op verschillende locaties bij de Koninklijke Luchtmacht. Ik wil streven naar veilige woonwijken in een veilige stad, waar men ook in de avonduren rustig over straat kan wandelen. Dus meer blauw op straat in de wijken en dat niet alleen in het centrum. Dat is de reden dat ik mij als kandidaat beschikbaar heb gesteld voor de Lijst Pim Fortuyn Eindhoven.

Laat reactieformulier zien