Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Opinie ED: Leven en laten leven

Eindhoven, 23 juli 2021

In onze stad zijn de laatste tijd, zowel op het Stratumseind als in de Dommelstraat meerdere horecazaken zonder enige vorm van rechtsspraak beboet met kostbare sancties die niet in verhouding staan tot het ‘gepleegde delict’. De betreffende Boa’s gaven zonder de ondernemers aan te horen aan, dat ze melding zullen maken van de hun ogen gepleegde ‘overtreding’ die wegens de heersende coronapandemie zijn uitgevaardigd.

De horecabedrijven moeten nu om middernacht zijn gesloten en voor zover mogelijk moeten de terrassen voor half een binnen staan. Maar als de ondernemer na een dag hard werken nog even na middernacht met enkele personeelsleden op zijn eigen gesloten terras met een gesloten en donker bedrijf napraten kost dat twee weken sluiting. BAM! Ook als klanten, om meerdere redenen traag zijn om het pand te verlaten tonen de Boa’s geen begrip. Na hun melding weten de Boa’s dat er een dag later een brief wordt bezorgd waar een sluiting van 14 dagen (of meer) op volgt.

Natuurlijk moeten regels worden gehandhaafd, ook als ze door de Eindhovense burgemeester John Jorritsma zijn opgelegd. Ik ben geen psycholoog maar ik kan mij indenken dat als je als burgemeester een groot minderwaardigheidscomplex hebt dit probeert te camoufleren met onorthodoxe maatregelen die kant noch wal raken. En zeker niet (laten) luisteren naar de argumenten van de horecaondernemers, waarom zij dit ‘zwaar delict’ in de buitenlucht hebben begaan. Bezwaar aantekenen heeft in Eindhoven geen enkele zin omdat de burgemeester daar geen tijd voor wil vrij maken.

Rudy Reker, fractievoorzitter

Laat reactieformulier zien