Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: Rel rond protest tegen Zwarte Piet

 
Eindhovense protestmars absurd door Yolanda de Koster en Rob Schoonen. vrijdag 29 augustus 2008 EINDHOVEN - De protestmars morgen tegen het 'racisme van het fenomeen Zwarte Piet' heeft lokaal en landelijk tot flinke ophef geleid. "De veiligheid van de mars wordt onder de loep genomen", laat woordvoerster van het Van Abbemuseum Nicole de Boer desgevraagd weten. Het Van Abbemuseum wordt overspoeld door felle e-mails. Ook op de internetsite van deze krant wordt volop gereageerd. De strekking van deze reacties is dat de kunstenaars 'af moeten blijven' van dit typisch Nederlandse feest.

Op initiatief van de buitenlandse, in Nederland werkzame kunstenaars Petra Bauer en Annette Krauss start morgenmiddag om twee uur een protestmars tegen het vermeende racisme van het fenomeen Zwarte Piet. De actie wordt ondersteund door het gemeentelijk Van Abbemuseum. Bij de LPF Eindhoven is de actie in het verkeerde keelgat geschoten. De fractie heeft B en W van Eindhoven gevraagd de actie te verbieden. Het college heeft nog geen reactie gegeven op dit verzoek van de eenmansfractie. De actie is een 'regelrechte schande en aanval op onze cultuur' stelt LPF-fractievoorzitter Rudy Reker. "Het sinterklaasfeest van de kinderen afpakken is niets anders dan pure culturele indoctrinatie en cultuurrelativistische waanzin."

De Eindhovense politieke meerderheid schaart de actie onder 'culturele vrijheid'. De politiek heeft zich niet te bemoeien met het inhoudelijke beleid van het museum, zo is de opvatting. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3627717/Rel-rond-protest-tegen-Zwarte-Piet.ece


'Eindhovense protestmars absurd'

vrijdag 29 augustus 2008 EINDHOVEN - De Eindhovense VVD-voorman Jan Carel Schut typeerde de protestmars tegen Zwarte Piet als 'absurd'. Ook CDA-fractievoorzitter Paul Leenders noemde de insteek van de actie 'flauwekul'. "Dit zit in onze Nederlandse cultuur. Ik zoek daar niets racistisch of discriminerends achter." Leefbaar Eindhoven ziet het als één grote grap, en vindt het nog lachwekkender dat de LPF er serieuze vragen over heeft gesteld. "Het is een geweldige, landelijke reclame voor het Van Abbe", aldus Van Bussel. "Ik overweeg ook mee te gaan lopen. Met spandoeken dat ik een zwarte Sinterklaas wil en Witte Pieten." De Boer van het Van Abbemuseum: "Deze protestmars is een van de vele activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van het tweejarige project 'Be(com)ing Dutch'. Daarin wordt de culturele identiteit aan de orde gesteld en deze mars past daar goed in. Wij vinden het zinvol als kunstenaars vragen stellen over fenomenen waar wij eigenlijk nooit meer bij stilstaan - zoals Zwarte Piet."

De Boer wijst erop dat de twee kunstenaressen drie jaar hebben gestudeerd op de hulp van Sinterklaas "zoals ze ook op andere, maatschappelijke zaken studeren; dat is tenslotte hun specialisme. Vaak wordt beweerd dat Zwarte Piet die kleur heeft omdat hij door de schoorsteen naar binnen komt. Als dat zo is, waarom heeft hij dan steevast zwarte krullen, gouden oorringen en van die dikke, rode lippen?" De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft bij monde van fractieleider Geert Wilders bezwaar gemaakt tegen het Eindhovense initiatief. Wilders stelt dat de subsidie aan het Van Abbe moet worden stopgezet wegens het 'verspillen van belastinggeld aan gevaarlijke politiek correcte multiculturele hobby's'. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3627458/Eindhovense-protestmars-absurd.ece Bron: ED 29 augustus 2008
 

Laat reactieformulier zien