Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: Plan voor bezichtigingskelder bij klooster Mariënhage ligt stil

door Peter Scholtes. donderdag 28 augustus 2008 EINDHOVEN - De planvorming voor de bouw van een bezichtigingskelder met de fundamenten van het middeleeuwse klooster bij Mariënhage in Eindhoven ligt stil. De financiering van de twee miljoen euro vergende kelder is nog niet rond.

Volgens wethouder Mary Fiers (PvdA, wonen en ruimte) is het plan nog niet van de baan. "Achter de schermen wordt er aan gewerkt", antwoordde ze gisteren tijdens een raadscommissievergadering op vragen van Wil Wernink van Leefbaar Eindhoven. Bij de bespreking van het gemeentelijke archeologiebeleid stelde Leefbaar, gesteund door LPF en D66, dat te weinig geld beschikbaar is voor het bewaren of tentoonstellen van bijzondere vondsten.

B en W gaan nu uit van een jaarlijks budget voor 'onvoorziene vondsten' van 50.000 euro. Wethouder Fiers gaf aan ook te hebben getwijfeld of dat budget zal volstaan, maar dat moeilijk is te voorspellen waar in de komende jaren archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd en wat de opbrengst zal zijn. "Maar stel dat we een compleet Romeins dorp vinden, dan zullen we iets anders moeten regelen." Het gemeentelijk archeologiebeleid gaat zich richten naar de vorig jaar ingevoerde wet op de archeologische monumentenzorg. Dat betekent onder meer dat de vondsten met een monumentale waarde zo veel mogelijk ter plekke moeten worden bewaard. Een projectontwikkelaar die wil bouwen op een plaats waar archeologische vondsten zijn te verwachten, kan worden verplicht tot het betalen van de kosten van het onderzoek. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3623568/Plan-voor-bezichtigingskelder-bij-klooster-Marienhage-ligt-stil.ece Bron: Eindhovens Dagblad 28 augustus 2008
 

Laat reactieformulier zien