Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

De Telegraaf: Felle reacties op protestmars tegen zwarte piet


EINDHOVEN - Bij het Van Abbemuseum in Eindhoven komen sinds enkele dagen veel boze e-mails en telefoontjes binnen vanwege een protestmars tegen zwarte piet die twee kunstenaars zaterdag in de binnenstad houden. De kunstmanifestatie is onderdeel van een lopende tentoonstelling van het museum.

Volgens een woordvoerster krijgt het museum tientallen felle reacties.Op diverse internetsites worden anoniem dreigementen tegen de initiatiefnemers geuit. Het museum, de politie en gemeente hebben donderdag overlegd of het veilig is om de protestmars zaterdag door te laten gaan. Vrijdag nemen ze daarover een besluit, aldus de zegsvrouw. Er is geen aangifte gedaan. De buitenlandse kunstenaars Petra Bauer en Annette Krauss hebben zich verbaasd over het typisch Nederlandse fenomeen zwarte piet. Ze willen de discussie over mogelijk racisme dat aan de basis ervan ligt, heropenen. In het museum staan sinds de opening van de tentoonstelling Be(come)ing Dutch al enkele protestborden in de hal. ’Kom maar binnen zonder knecht’, staat er bijvoorbeeld op. Het is de bedoeling dat deelnemers aan de protestmars zaterdag zelf meer actiemateriaal maken of meenemen. De kunstenaars krijgen steun van de linkse organisatie Doorbraak. De Eindhovense LPF heeft donderdag vragen gesteld over de demonstratie. De partij meent dat de ’wanstaltige vorm van cultuurrelativisme’ moet worden verboden. Musemdirecteur Charles Esche mag volgens de eenmansfractie bij het komende sinterklaasfeest met zwarte piet mee in de jutezak naar Spanje. http://www.telegraaf.nl/binnenland/1791349/__Felle_reacties_zwarte_piet-mars__.html Bron: De Telegraaf 28 augustus 2008

Laat reactieformulier zien