Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Omroep Brabant: LPF ergert zich aan protestmars tegen Zwarte Piet

EINDHOVEN - Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven, kan zich later dit jaar beter verstoppen. Als het aan de Lijst Pim Fortuyn in de Eindhovense gemeenteraad ligt, dan neemt Zwarte Piet hem na het komende Sinterklaasfeest in een zak mee naar Spanje.

De LPF vraagt burgemeester en wethouders om medewerking. De partij van Rudy Reker ergert zich groen en geel aan een protestmars die zaterdag wordt gehouden en die tegen Zwarte Piet is gericht. De actie maakt deel uit van de tentoonstelling Be(com)ing Dutch in het Van Abbemuseum.

De mars wordt gehouden door twee kunstenaars uit Duitsland en Zweden. Ze vinden Zwarte Piet koloniaal en racistisch. Volgens hen zijn Nederlanders niet meer in staat om de knecht van Sinterklaas kritisch te bekijken. Ze behoren tot de buitenlandse kunstenaars die door het Van Abbemuseum is gevraagd zich te verdiepen in de Nederlandse identiteit. De twee kunstenaars worden geholpen door 'Doorbraak' en 'Untold', twee organisaties tégen racisme en discriminatie. http://www.omroepbrabant.nl/?news/104431502/LPF+ergert+zich+aan+protestmars+tegen+Zwarte+Piet.aspx  Bron: Omroep Brabant 28 augustus 2008
 

Laat reactieformulier zien