Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Omroep Brabant: LPF wil onderscheiding terugsturen naar Soedan

 
EINDHOVEN - De Lijst Pim Fortuyn in Eindhoven vindt dat de stad de onderscheiding die het twee jaar terug van Soedan kreeg naar dat land moet terugsturen. Kortgeleden besloot het Internationale Strafhof in Den Haag om de Soedanese president Al-Bashir te vervolgen wegens volkerenmoord. Deze zelfde president reikte in 2006 de medaille uit aan Eindhoven. De Eindhovense LPF vindt dat hetgeen pas geeft om een onderscheiding te bewaren die is gekregen uit handen van zo’n beruchte man.

Eindhoven heeft een band met Gedaref in Soedan. In deze stad wordt samen gewerkt met tal van vrijwilligers. De LPF vindt dat ook deze stedenband direct moet worden beëindigd en dat eventuele noodhulp alleen door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking mag plaatsvinden. Reker wil ook weten hoeveel geld Eindhoven er aan uit geeft. Agnes Ovington kreeg in oktober 2006 de medaille, zij was toen hoofd van het gemeentelijk Bureau Internationale Coördinatie en komt nog geregeld in Soedan. Op de website van Omroep Brabant is ook een interview met Rudy Reker hierover te beluisteren, klik via de volgende link op 'audiofragment': http://www.omroepbrabant.nl/?news/1026861073/LPF+wil+onderscheiding+terugsturen+naar+Soedan.aspx Bron: Omroep Brabant 17 juli 2008
 

Laat reactieformulier zien