Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Eindhovens Dagblad: Zwartboek van de lokale partijen


Door Peter Scholtes. dinsdag 24 juni 2008 | 03:01 | Laatst bijgewerkt op:
dinsdag 24 juni 2008 | 08:15 EINDHOVEN - Het financiële beheer en toezicht door B en W van Eindhoven schieten tekort. Er is een extra wethouder nodig, die zich over de portefeuille financiën moet ontfermen.

Dat stellen de lokale politieke partijen in Eindhoven naar aanleiding van hun zwartboek 'Leading in Bleeding' dat ze gisteren presenteerden over 'twee jaar rood beleid' in de stad. Vandaag zullen de vijf fracties (Leefbaar Eindhoven, Ouderenappèl Eindhoven, Stadspartij, LPF en Eindhoven Nu) tijdens de gemeenteraadsvergadering aandringen op verscherping van de politieke controle op de financiën. Financieel wethouder Hans-Martin Don (SP) heeft aan zijn sociale portefeuille 'de handen al vol', zegt Marcel van Bussel namens de vijf oppositiefracties. Het aantal financiële tegenvallers is vorig jaar 'opmerkelijk hoog' geweest, oordelen de partijen. Ze noemen onder meer de verliezen op het wielerevenement Pro Tour (1,2 miljoen euro), de tekorten van het Parktheater, de verspilling van bijna twee miljoen euro door het te laat in gebruik nemen van het Kennedy Business Center en de terugbetaling van miljoenen van de opbrengst van de verkoop van energiebedrijf NRE.
In het zwartboek hekelen de partijen verder de manier waarop het college met de gemeenteraad omgaat. Zo vinden ze dat ze te laat en onvolledig zijn geïnformeerd over de problemen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (DSOB). 'Het college had zelfstandig maatregelen moeten nemen in plaats van een onderzoek af te wachten. In eerste instantie is te veel partij gekozen voor de directie.' Verschillende besluiten zijn ten onrechte door het college niet aan de raad voorgelegd, stellen de fracties. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor de lening van twee ton die is verstrekt aan STEP, de bestuurder van het techniekpromotieprogramma Technific. Als het aan de lokale partijen ligt, moet wethouder Marriët Mittendorff (CDA, jeugd en gezin) vanwege mogelijke belangenverstrengeling haar bestuursfunctie bij STEP beëindigen. http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/3323064/Zwartboek-van-de-lokale-partijen.ece Bron: ED 26 juni 2008
 

Laat reactieformulier zien