Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

ED: Manipulatie vanuit gemeente Eindhoven op Wikipedia-net


Door Jeroen van Sambeeck 22 nov 2007, 09:32 - EINDHOVEN - Computers van de gemeente Eindhoven zijn misbruikt om artikelen te wijzigen in internetencyclopedie Wikipedia.

De LPF-raadsfractie heeft dit gisteren onthuld en eist uitleg van burgemeester en wethouders. Wikipedia attendeert bezoekers in een waarschuwing op computervandalisme vanuit de gemeente Eindhoven. Volgens de LPF-fractie is vanaf het IP-adres van de gemeente in artikelen over de volkerenmoord op Armeniërs gerommeld. Zo werd toegevoegd dat het om verzinsels zou gaan. Fractieleider Rudy Reker gaat ervan uit dat de daders ambtenaren of raadsleden zullen zijn omdat zij toegang tot de computers hebben. Het computervandalisme werd recent bij toeval ontdekt door het LPF-commissielid Alexander van Hattem. Hij zag dat 'een artikel over de Armeense genocide meermaals was gevandaliseerd'. Wikipedia, dat zijn encyclopedie bewaakt, herstelde de inbreuken. Wikipedia meldt acht gevallen van vandalisme vanaf het gemeentelijk IP-adres tussen november 2005 en november 2006. De LPF maakt er nu pas werk van omdat de laatste tijd diverse gevallen bekend werden van internetvandalisme, onder meer van overheidsambtenaren. Reker verwijst naar voorbeelden als het ingrijpen in Wikipedia-informatie over prinses Mabel en een geval waarin de Holocaust werd ontkend. Wethouder Hans Martin Don ziet geen reden om direct extra maatregelen te treffen tegen computermisbruik binnen de gemeente. Hij laat wel een onderzoek instellen. Don vindt dat de 'incidenten al vrij lang geleden zijn gebeurd'. Bovendien bestaat al de richtlijn dat personeel 'alleen zakelijk gebruik mag maken van computers en alleen binnen redelijkheid privégebruik is toegestaan'. Don wijst er verder op dat ook derden 'in bepaalde situaties' gebruik maken van gemeentelijke computers. "Ik vind ingrijpen in Wikipedia ongelukkig en onverstandig. Je moet daarvan afblijven." http://www.ed.nl/eindhovenstad/2195921/Manipulatie-vanuit-gemeente-Eindhoven-op-Wikipedianet.ece  Eindhovens Dagblad 21 november 2007
 

Laat reactieformulier zien