Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Raadsvragen: Laten wij het bij feiten houden

Fotopersbureau Bert Jansen

UPDATE: met antwoord van het college

Raadsvragen: Laten wij het bij feiten houden

Eindhoven, 19 juni 2019

Geacht college,

De raadsvragen van DENK Eindhoven van dd. 17 juni jl. heb ik aandachtig gelezen. Deze vragen bevatten de omgekeerde waarheid. Ook de andere aantijgingen van DENK zijn onjuist (zie onderaan het commentaar van Pegida). Zo schrijft DENK het volgende:
 
Citaat: ‘Pas toen Pegida een buurtbewoonster belaagde, sloeg de vlam in de pan en joegen onze jongeren uit een reflex van bescherming Pegida club weg.’  https://youtu.be/fo5p4Vf9yJE 

In bijgaand filmpje is te zien en dat heb ik ook van de filmende dame vernomen, dat het precies andersom is gebeurd. Pas toen de buurtbewoonster zich niet kon inhouden en de filmende dame aanviel en haar telefoon uit haar handen sloeg ontstond deze schermutseling. In dat filmpje is dat duidelijk te zien. Toen Edwin Wagensveld de telefoon wilde oprapen en tussenbeide wilde komen werd hij van achter aangevallen door de man met snor en capuchon, (hier links op de foto, terwijl DENK fractievoorzitter rechts staat) Foto wegens auteursrechten alleen (nog) via Facebook te zien.

Los van het feit of u het van Pegida verstandig vindt of het al dan niet met Pegida eens bent, vinden wij als LPF fractie wél dat raadsleden en zeker fractievoorzitters de waarheid moeten vertellen en schrijven en niet de zaak omdraaien ten faveure van de aanvallers! Van de maker van dit filmpje heb ik de volgende tekst gekregen:

‘Weet Rudy er waren zelfs moslims normaal aan het praten met aanhangers van ons. En der was 1 moslima met een zacht roze niqab om die deze jongeren telkens tot de orde riep en na de aanval haar excuses aanbod voor het gewelddadige gedrag. Deze mevrouw begreep echt dat het ons recht was’.

De aanvallende dame is bij Pegida met naam en toenaam bekend. https://www.facebook.com/asje.bello.1 

Dat brengt mij tot de volgende vragen:

1. Wilt u bij de beantwoording van deze raadsvragen rekening houden met het geen er werkelijk is voorgevallen?

2. Indien u het eens kan zijn met het hier bovenstaande schrijven, wilt u de fractievoorzitter van DENK er op wijzen dat hij de waarheid niet bewust publiekelijk moet verdraaien?

3. Gaat u de aanvallers aanklagen, want ik neem aan de fractievoorzitter van DENK deze mensen met naam en toenaam kent?

Fractie Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker en Tjerk Langman

 

Commentaar van Pegida, zoals dat op Facebook staat.

De fractie van DENK in #Eindhoven, heeft raadsvragen aan burgemeester die vol met leugens en onzin staan gesteld. We liggen hier helemaal dubbel om de onzin die https://www.facebook.com/adem.topdag.7 van zich geeft. De eerste 3 vragen zijn:

1. Had #Pegida toestemming om zaterdag te demonstreren bij de moskee? Zo nee, bent u bereid om uit te zoeken of Pegida een overtreding dan wel een strafbaar feit heeft begaan?

Reactie Pegida:
Flyeren is een grondrecht waar geen vergunning voor nodig is, tevens was er van tevoren contact met politie die nooit over verbod heeft gesproken. In tegenstelling tot de moslims die aanwezig waren, scandeerden wij geen leuzen, hadden tevens geen spandoeken of dergelijke bij ons die je gebruikt bij een demonstratie, hebben alleen flyers uitgedeeld, niet meer, niet minder.

2. Bent u er van op de hoogte en erkent u dat Pegida ook in Eindhoven geweld heeft gebruikt tegen een buurtbewoonster? Zo ja, wat gaat u hieraan doen? Zo nee, graag een toelichting.

Reactie Pegida:
In deze video https://youtu.be/fo5p4Vf9yJE is te zien dat buurtbewoonster zeer agressief op leden van Pegida afkwam, dus niet zoals buurtbewoonster beweerde dat Pegida telefoon in haar gezicht drukte, buurtbewoonster sloeg daarna telefoon uit hand van Pegida aanhanger, Edwin die hem opraapt werd toen van achteren geslagen door Turken. Eerder ook in de complete livestream kon je zien, dat fotograaf door moslimjongeren werd belaagd en zich toen verwijderde...ook werd er richting ons al toen we op de markt liepen dreigementen geuit, gescholden etc...Dochter van de persoon die de telefoon uit hand werd geslagen, verdedigde daarna haar moeder, wie hier dus al eerste geweld gebruikte, maken deze en andere beelden meer dan duidelijk... aangifte gelijk afgelopen zaterdag tegen Miranda (buurtbewoonster) gedaan.

3. Bent u bereid op basis van het geweld dat leden van Pegida tegen een buurtbewoonster richtte en de inhoud van de flyers die zei uitdeelden Edwin Wagensveld strafrechtelijk te laten vervolgen voor groepsbelediging, racisme, discriminatie en het aanzetten tot haat en geweld? Zo nee, waarom niet?

Reactie Pegida:
De buurtbewoonster gebruikte als eerste geweld, nogmaals video https://youtu.be/fo5p4Vf9yJE Mensen die mogelijk op Denk gestemd hebben, slaan #Edwin van achteren, en hij zou voor geweld moeten worden vervolgd🤔

Het flyers die onder worden afgebeeld, zijn afgelopen zaterdag uitgedeeld, wat is hier racisme, groepsbelediging, discriminatie etc.? Deze en andere vragen van Denk Eindhoven laten de paniek zien, met leugens en onwaarheden proberen te voorkomen dat de waarheid d.m.v. beelden over islamitische gemeenschap nog vaker in beeld worden gebracht.

 

 

17/06 https://studio040.nl/nieuws/artikel/lpf-aanvallers-pegida-voorman-moeten-gestraft-worden 

17/06 https://studio040.nl/nieuws/artikel/vrienden-van-pegida-doet-aangifte-tegen-jorritsma 

 

Antwoord van burgemeester en wethouders

 
1. Wilt u bij de beantwoording van deze raadsvragen rekening houden met hetgeen er werkelijk is voorgevallen?

Het College baseert zich altijd op feiten.
 
2. Indien u het eens kan zijn met het hier bovenstaande schrijven, wilt u de fractievoorzitter van DENK er op wijzen dat hij de waarheid niet bewust publiekelijk moet verdraaien?

Het College gaat ervan uit dat alle raadsleden ten allen tijde integer zijn en de waarheid niet verdraaien. 
 
3. Gaat u de aanvallers aanklagen, want ik neem aan de fractievoorzitter van DENK deze mensen met naam en toenaam kent? 

Het OM gaat over vervolging, en niet het College. 
 
 
Eindhoven, 19 juli 2019.

 

Gravatar
Pegida
Feitenrelaas klopt niet
Burgemeester van gemeente Eindhoven stuurt een feitenrelaas naar het college, maar de feiten kloppen veelal totaal niet.
De algemene tendens van het verhaal is, dat de Burgemeester bij arrestanten van 32.46 en 50 jarige moslims nog over jongeren en tegendemonstran ten spreekt. Terwijl honderden niet luisteren en zich verzetten, er maar 10 worden opgepakt en naar 20 met foto's word gezocht.... de burgemeester het niet met conclusie van Lpf eens is, dat deze geweldplegers er dus mee wegkomen 🤣🤣
We kunnen in Eindhoven wel autochtone wandelaars die met eieren en stenen worden bekogeld oppakken, maar andersom blijkt het keer op keer enorm moeilijk.
Dit stuk van het feitenrelaas is meer onjuist dan juist, en is maar 1 alinea van 6 A4 pagina's😵
Er is niet vooraf aan het flyeren aangifte gedaan, eerst na de aanval bij Al-Fourqaan is aangifte gedaan. Het ging niet om 7/8 pegida aanhangers, maar om 12
De telefoon en niet een camera of iets dergelijks, is niet uit de hand geduwd, maar geslagen, dit gebeurde bij een Pegida aanhangster en niet bij een wijkbewoonster.
De wijkbewoonster heeft geen aangifte gedaan (zie Screenshot), waartegen ook 🤔Alleen Pegida aanhangster heeft aangifte gedaan.
En niet één van de aanhangers van Pegida rent, nee onze Voorman #Edwin moet nadat hij fysiek is aangevallen (schrijft gemeente wel in beschikking die vandaag bij #Pegida binnenkwam (zie screen) rennen voor zijn leven zonder dat de #politieagenten hem te hulp schieten.
Wie 30 dagen na indienen van raadsvragen, met dit feitenrelaas komt opdraven.... laat zijn onbekwaamheid duidelijk zien..... Maar hij kan oefenen, want wij gaan tot het bittere einde door in Eindhoven... dit was nog maar het begin.
Hoe noem je een feitenrelaas, wanneer de feiten niet kloppen 🤣🤣

https://t.co/cjTgq5WN13?amp=1


0
Laat reactieformulier zien