Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Asiel Hotel- Hoeveel nog?

Vragenhalfuur in de Raadsvergadering van 11 juni 2024

Voorzitter,

Vandaag heeft deze raad een RIB “Locatiekeuze tijdelijke gemeentelijke opvanglocaties asiel in Eindhoven” bij de agenda van de Raadsvergadering van vandaag ontvangen. De opvang van 200 asielzoekers in het Novotel hebben wij gisteren al via de media kunnen vernemen.

1. Sinds wanneer wordt de media eerder geïnformeerd dan de raad en de omwonenden?

2. Wordt er voor asielzoekers ook toeristenbelasting betaald? Zo nee, welke bedragen lopen wij dan mis?

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen heeft rechts in Nederland overduidelijk gewonnen, vooral omdat de mensen een strenger asielbeleid willen. In Eindhoven veroverde de PVV zelfs de tweede plaats.

3. Hoe legt u het aan de inwoners uit dat u niet naar ze wil luisteren en er toch steeds meer asielopvang bij komt in de stad?

4. Deelt het college de mening van de LPF en FVD dat de opvang van 1.200 asielzoekers op zeven verschillende locaties in onze stad het wantrouwen van de Eindhovense bevolking in de gemeente versterkt?

5. Is het college van mening dat met de opvang van 1200 asielzoekers in Eindhoven de problemen in Ter Apel zijn opgelost? Wetende dat er ca. 1000 asielzoekers per dag zich aanmelden?

6. De opvang van asielzoekers kost het ca. 53.000 euro per persoon per jaar. Heeft u als college een vermoeden of kennis dat er in onze stad meer hotels voor het grote geld zullen gaan? (Novotel 10 miljoen per jaar)

Rudy Reker, Lijst Pim Fortuyn

Nicolas Knoester, Forum voor Democratie