Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden
Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Rudy Reker
Fractievoorzitter


Tjerk Langman
Raadslid


Petra Strijbos-Nijs
Commissielid


Mari Nijs
Commissielid

6. Dennis Klein Web
Dennis Klein
Commissielid 
Jonge Fortuynisten


Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 


Carlo van Remortel
Voorzitter
Jonge Fortuynisten  

Raadsvragen: Hoelang duurt een ‘korte termijn’ bij de gemeente Eindhoven?

Eindhoven, 18 februari 2015

De wethouder in (april 2013) het Eindhovens Dagblad:

‘Ook wil ze met het ED, als initiatiefnemer van de actie, in gesprek gaan om te bekijken wat de mogelijkheden van een verplaatsing van het beeld zijn.

Die toezegging deed wethouder Mary-Ann Schreurs (D66, cultuur) donderdagavond in de Eindhovense gemeenteraad, na vragen over de verplaatsing van LPF-fractievoorzitter Rudy Reker.

"Het college vindt het een leuk initiatief. Gezien de positieve reacties die de verplaatsing van het beeld van het Lampenmaakstertje onlangs heeft opgeleverd, kun je je inderdaad afvragen of de Markt wel de juiste plek is voor het standbeeld van Frits Philips", aldus Schreurs.’
 

 Studio 040 19/2

UPDATE: Met antwoord van het college
Geacht college,

In de raadsvergadering van 9 april 2013 is er op initiatief van onze fractie in het vragenhalfuurtje uitvoerig gesproken over het standbeeld van Meneer Frits Philips, om dit van de Markt naar de voet van de Lichttoren te verplaatsen. Het college vond dat destijds een goed idee. De voor- en tegens van deze voorgestelde verplaatsing zouden door de gemeente op korte termijn op een rijtje worden gezet. Ook wilde de wethouder met het ED, als initiatiefnemer naar aanleiding van het opiniestukje van de heer van Erp uit Best, in gesprek gaan om te bekijken wat de mogelijkheden voor de verplaatsing van het standbeeld zijn.

http://lijstpimfortuyn-eindhoven.nl/index.php/raadsvragen/837-standbeeld-frits-philips  

Wij kunnen constateren dat het sinds die tijd uitermate stil is. Daarom zijn wij maar zeker ook veel burgers in onze stad nieuwsgierig of het college informatie kan verschaffen over eventuele nieuwe ontwikkelingen m.b.t. de voorgestelde verplaatsing.

De laatste twee weken was het standbeeld door de tent op de Markt aan het oog onttrokken hetgeen toch niet zo had mogen zijn. (zie onderstaande foto)

Dat brengt ons tot de volgende vragen: 1. Hoever is het college met haar inmiddels bijna twee jaar durend onderzoek om het beeld te verplaatsen? 2. Kan het college ons vertellen of het verplaatsen überhaupt nog op de agenda staat? En zo nee, waarom dan niet? 3. En zo ja, wanneer kunnen de burgers van deze gemeente verwachten dat de verplaatsing gerealiseerd kan worden en naar welke locatie?

Rudy Reker en Tjerk Langman

Antwoord van burgemeester en wethouders

1. Hoever is het college met haar inmiddels bijna twee jaar durend onderzoek om het beeld te verplaatsen?

Het college staat nog steeds positief tegenover het verplaatsen van het standbeeld van Frits Philips van de Markt naar de voet van de Lichttoren, mede gezien het brede draagvlak in de stad (dat onder anderen duidelijk werd uit de vele reacties naar aanleiding van de oproep van het Eindhovens Dagblad). Het college is echter niet bezig met een onderzoek, wij proberen alleen de realisatie te faciliteren. De gemeente is daarom meermaals het gesprek aangegaan met de initiatiefnemer (het ED) hierover en met woningcorporatie Trudo vanwege hun noodzakelijke steun en medewerking.

Inmiddels heeft het ED aangegeven dat ze bereid zijn om de helft van de kosten te betalen. De totale kosten voor verplaatsing bedragen € 5.000,00. De gemeente Eindhoven betaalt de andere helft van de kosten. Om het beeld te kunnen verplaatsen zou Woningcorporatie Trudo de vergunningaanvraag indienen en diverse aanpassingen op hun terrein uitvoeren. Wij zijn hierover nog in overleg met Trudo.

2. Kan het college ons vertellen of het verplaatsen überhaupt nog op de agenda staat? En zo nee, waarom dan niet?

Ja, zie antwoord 1.

3. En zo ja, wanneer kunnen de burgers van deze gemeente verwachten dat de verplaatsing gerealiseerd kan worden en naar welke locatie?

Nadat de benodigde vergunningen zijn afgegeven kan de verplaatsing definitief gerealiseerd worden.

Eindhoven, 24 maart 2015 1/4 Eindhovens Dagblad

 

Laat reactieformulier zien