Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

Diversiteitsdebat mondt uit in lakmoestest voor politieke correctheid



Door Paul Verhaegh

24 februari 2010


Stichting OVAA, een Eindhovense organisatie voor diversiteitsbeleid, organiseerde woensdagavond haar inmiddels bijna traditionele debatavond voor de lijsttrekkers van de politieke partijen. Aan de hand van stellingen - bijna een standaardmodel voor verkiezingsavonden - moesten steeds twee lijstvertegenwoordigers hun partijstandpunt verwoorden.

De avond kwam wat moeizaam op gang: in reactie op de eerste stelling 'Een aparte aanpak is nodig voor groepen waar relatief veel overlast/criminaliteit voorkomt', durfde geen enkele partij uitgesproken te zijn. Het debat verzandde in semantische uitspraken als 'overlast en criminaliteit zijn twee verschillende dingen'.

Pas toen de Lijst Pim Fortuyn, vertegenwoordigd door Rudy Reker, aan de beurt kwam kwam iedereen los. Het verhaal van Rudy Reker over normen en waarden, de joods-christelijk karakter van onze cultuur etc lokte een bijna voorspelbaar spervuur van reacties van andere vertegenwoordigers en ook van het publiek uit.

Mensen buiten sluiten heette het, misbruik van het begrip joods-christelijk vond de ChristenUnie. Een mevrouw met een hoofddoekje in de zaal verklaarde dat zij al jaren getrouwd is met een Nederlands-Marokkaanse man en erg gelukkig was. Kortom, men trachtte de LPF per kerende post de zwarte piet van xenofobie en racisme toe te spelen.

Nu wil het toeval dat Rudy Reker getrouwd is met een Surinaamse vrouw, zodat Rudy Reker in ieder geval geen racist en ook geen xenofoob is. De mensen die zich nadrukkelijk anti-LPF manifesteerden daarentegen waren in meerderheid 'witte' mensen uit 'witte' buurten met 'witte' partners die zich bedienden van moralistische (lees: veroordelende) begripscategorieën. Zij wekten daardoor de indruk dat ze vooral wilden bewijzen dat ze moreel 'goed' zijn. Een debat met een hoog pavlovgehalte dus. Rudy Reker liet zich echter niet van de wijs brengen en was daardoor in ieder geval degene die het meeste profiel toonde deze avond.

Paul Verhaegh