Politiek Beleidsplan

De politieke vereniging Lijst Pim Fortuyn Eindhoven is in 2004 opgericht vanuit de landelijke partij die in 2002 vanuit het niets met 26 zetels in de Tweede Kamer kwam.
Maar ...wat doen en willen  wij in Eindhoven? (Lees verder)

Fractieleden Lijst Pim Fortuyn

Rudy Reker
Fractievoorzitter

 
Reker-Lilian Wiebers
Fractiemedewerkster 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Damian Dassen
Commissielid Lijst Pim Fortuyn.
Bestuurslid
Jonge Fortuynisten

Jonge Fortuynisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Stef Kleine Staarman
Voorzitter
Jonge Fortuynisten 

 

 

 

 

 

 

 

 
Timo Hoogerwaard
Secretaris
Jonge Fortuynisten

 

 

lokale lastenDe Lijst Pim Fortuyn gaat niet voor de gemakkelijkste weg

Lastenverlaging
De Lijst Pim Fortuyn wil al jaren niets liever dan de lokale lasten verlagen voor zowel inwoners als bedrijven. De gemeentelijke overheid moet haar eigen huishoudboekje op orde brengen en niet voor de gemakkelijkste manier kiezen door de gemeentelijke tekorten bij de Eindhovense burgers en bedrijven neer te leggen. Evenzo zal dat nu nog een hele toer worden omdat ook het huidige college in deze coalitieperiode er financieel een potje van heeft gemaakt. Zij hebben niet tijdig in de gaten gehad dat het geld met vele miljoenen euro’s was verdwenen.

Ja, wel achteraf toen het te laat was stonden zij met het schaamrood op de kaken beteuterd te kijken. De Lijst Pim Fortuyn heeft het college hier jaar op jaar voor gewaarschuwd, maar dat werd dan afgedaan met de opmerking dat dit niet relevant is. Wij hebben er voor gespaard werd er dan gezegd. De LPF wil de financiële schade die het huidige college zal achterlaten zoveel mogelijk in eigen huis oplossen.

Ambtelijke cultuur
U zult het met ons eens kunnen zijn dat de gemeente net als een normaal bedrijf geld nodig heeft om haar zorg- en wettelijke taken naar behoren te kunnen vervullen. Maar de rek is eruit. Met andere woorden er zijn in de laatste twaalf jaar honderden miljoenen euro’s aan eigen vermogen – geld dat vastzit in zand, grond en stenen – verbrast. Tegelijkertijd gaat men miljoenen euro’s bij lenen. Ieder weldenkend mens weet dat dit niet samen kan gaan. Miljoenen uitgeven van uw belastinggeld en weten dat je na vier jaar wethouder te zijn geweest de coalitie ongestraft kunt verlaten is in de politiek meer regel dan uitzondering.

Veel geld uitgeven zonder daar verantwoordelijk voor gesteld worden is voor burgers onverteerbaar. Het toppunt is dat zij hopen in de volgende coalitie met een andere portefeuille te mogen terugkomen.

Gelukkig zijn er nog veel ambtenaren die met hart en ziel voor onze stad en haar burgers klaarstaan. Maar het college wordt geacht het beleid te maken, leiding te geven en de motivatie onder de medewerkers hoog te houden. Gezien het grote aantal ziektemeldingen kun je constateren dat zij hierin niet zijn geslaagd.

Besmettelijk
De verspilzucht van het college is zo groot dat voor de meest eenvoudige taken een extern bedrijf wordt ingehuurd. In het bedrijfsleven kom je daar niet mee klaar. Waarom gebeurt dit dan wel in de gemeentelijke organisatie? Bij een sollicitatie procedure voor een nieuwe ambtenaar moet er persé een extern bureau worden ingehuurd en advertentie(s) in een landelijk dagblad worden geplaatst. Waarom niet eerst kijken in de eigen organisatie? En is de vertrekkende ambtenaar samen met de gemeentesecretaris en de HR manager daar niet mans genoeg voor? Nee, uw belastinggeld verspillen gaat zoveel gemakkelijker.

Het mes erin
Ja inderdaad, de aankomende coalitie wacht een zware taak. Zij zullen de financiële puinhopen die het huidige college achterlaat moeten zien op te ruimen om vervolgens een gezonde organisatie op te zetten. Ook de huidige werknemers verdienen het om in een goed gestroomlijnde cultuur te mogen werken. Dat zal de arbeidsvreugde doen toenemen en het ziekteverzuim doen verminderen. Met minder geld en een goed beleid kun je veel doen. Eindhoven verdient zoveel beter.

De Lijst Pim Fortuyn wil:

•De gemeentelijke overheid moet haar eigen huishoudboekje op orde brengen

•Geld reserveren om de honderden miljoenen euro’s aan bankschulden af te lossen en zodoende te besparen op de jaarlijkse twaalf miljoen euro aan rentelasten en daardoor het eigen vermogen weer op een aanvaardbaar niveau terug te brengen

•Niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt

•Lagere lokale lasten voor zowel inwoners als bedrijven zal het resultaat moeten zijn